Η επιχείρηση ξεκίνησε την λειτουργία της το 1989 από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Βουρλούμη Βαρθολομαίο. Έχει έδρα στην Πάτρα και λειτουργεί με την μορφή της εταιρείας «Β. ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Ο.Ε.», κοινοπραξιών και ατομικής επιχείρησης.

Δραστηριοποιείται στην κατασκευή, μελέτη και επίβλεψη τόσο ιδιωτικών όσο και δημοσίων έργων, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και εξωτερικό. Επίσης παρέχει υποστήριξη στην διαδικασία κατασκευής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων μεγάλων έργων και διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες (ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, ΚΑΣΤΩΡ, ΒΕΤΑΝΕT, EKAT ETAN, ΑLPINE,ΤΕΡΝΑ).

Στην επιχείρηση απασχολούνται 30 άτομα (μηχανικοί, εργοδηγοί και λοιπό προσωπικό). Κατά περίπτωση υπάρχουν και εξωτερικοί συνεργάτες (μηχανικοί, μελετητικά γραφεία, συνεργεία κ.λ.π.).

Έχει αναλάβει και ολοκληρώσει με επιτυχία ηλεκτρομηχανολογικά έργα σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ για λογαριασμό των εταιρειών SIEMENS S.A & SPIE S.A. που συμμετείχαν στην Κοινοπραξία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΡΟ. Επίσης έχει αναλάβει και ολοκληρώσει την κατασκευή Η/Μ εγκαταστάσεων σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (ALDEMAR OLYMPIAN VILLAGE, KALAVRITA CANYON, TRIPOLI CITY HOTEL, CASTLE RESORT κλπ) , εργοστάσια – αποθήκες (RESILUX, UNILOG κλπ), κτίρια γραφείων (ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ κλπ), σχολεία, νοσοκομεία, οδικές σημάνσεις, ηλεκτροφωτισμούς κλπ.

Η επιχείρηση διαθέτει εργοληπτικό πτυχίο Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και βρίσκεται σε διαδικασία μετεξέλιξης σε Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία.

Η επιχείρηση στηριζόμενη κυρίως στην αξιοπιστία της και την εμπειρία της, έχει κατορθώσει να ανταπεξέλθει χωρίς καθυστερήσεις σε όλες τις υποχρεώσεις της.

Κύρια συνεργασία υπάρχει με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.